Om Linda

.

Linda Rasmussen

Fysioterapeut, fysiurgisk Massør & Heste Osteopat

Jeg ser hestens krop som et fint instrument, som meget tydeligt fortæller os, hvis den er ude af balance. Det kan komme til udtryk på mange måder; det kan være hesten får smerter, har spændinger, låsninger, bliver syg, ændre adfærd eller noget helt andet.


Når vi lytter efter hestens signaler, har vi mulighed for at ændre på noget og dermed arbejde med at genoprette balancen.


Det liv hesten lever, sætter sine spor i hestens krop. Det kan være fysisk belastning eller hårde følelsesmæssige ting, som den oplever i sit liv; sorg, stress, angst, bekymring og andre ting. Det er en naturlig del af hestens liv.


Hesten har brug for hele tiden, at holde sig i balance, rydde op i spændinger og gamle følelser, for at kunne præstere bedst muligt.

 

Hestens muskelstyrke, stabilitet, bevægelighed, balance og ikke mindst smerte styres fra nervesystemet. Derfor er det vigtigt at give hesten mulighed for at komme i kontakt til sit parasympatiske nervesystem, så hele dens krop kan restutiere hurtigere og bedre.


Knoglerne skal være stablet ovenpå hinanden på en bestemt måde, og musklerne vil helst have en bestemt længde; de brokker sig, hvis de bliver forlængede eller forkortede over tid.


Hesten skal gerne have stærke sener og god styrke i alle dens muskler, og der skal være en balance, fx imellem overlinjen og underlinjen. 


Når hestens krop er i balance, flyder energien frit i dens krop. Energi er mindre håndgribelig end muskler og knogler, men lige så vigtig. Når man løsner fysiske spændinger, kommer energien til at flyde. Omvendt kan man også stimulere energien og derved løsnes de fysiske spændinger og på den måde kan der være flere veje for at nå frem til en lindring.


Jeg bruger begge tilgange i min behandling afhængig af, hvad der giver bedst mening for den enkelte hest.


Jeg elsker kontakten til disse store dyr, den non-verbale kommunikation og den ur-gamle kontakt imellem mennesker & dyr. Når vi tør være tilstede i nuét og lytte til hinanden med tid og nærvær, bliver vi alle en bedre udgave af os selv.


Linda Rasmussen